Styrelseutbidlnignar & Styrelsetjänster

Ordförandeklubban – ledarskap i styrelserummet

Ordförandeklubban – ledarskap i styrelserummet

Som styrelseordförande bör du fungera som en dirigent och få styrelsen att samspela. Här kan du utveckla ditt ordförandeskap eller göra dig redo att ta över klubban i ditt bolag. Vårt ordförandeprogram bedrivs i en liten grupp på omtalade Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm.

Om programmet

Ett tredagars program som är specialinriktat till dig som är styrelseordförande eller som står i begrepp att ta på dig ett ordförandeuppdrag i ett aktiebolag.

Ordförandeprogrammet hålls på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm och bedrivs under tre intensiva dagar i en liten grupp med endast 6–8 deltagare. Du kan förvänta dig kurskamrater med god erfarenhet av styrelsearbete och i många fall även från rollen som styrelseordförande.

Ordförandeprogrammet Ordförandeklubban – ledarskap i styrelserummet ger dig inspiration och verktyg för att utvecklas om ledare i en styrelse. Givetvis får du också de praktiska och teoretiska kunskaperna du behöver för att lyckas i rollen som styrelseordförande.

Gott om utrymme ges för att resonera med både andra deltagare och erfarna föreläsare. Genom att varva diskussioner, case-arbete och föredrag får du goda möjligheter att skaffa dig nya insikter. Gemensamma luncher och middag är en del av ordförandeprogrammet för att ge dig och dina kurskamrater bästa förutsättningar att utbyta erfarenheter med varandra och att bygga nätverk.

Vem riktar sig programmet till?

Detta program är specialinriktat för dig som är styrelseordförande. Det passar även för dig som står i begrepp att ta dig an ett ordförandeuppdrag i ett bolag.

Som alumn från Michaël Berglunds styrelseutbildningar/styrelseprogram har du 15 % rabatt.

Vad säger tidigare deltagare om programmet?

“Kort och gott: Katarina imponerade! Vilken enorm kunskaps/erfarenhetsbank vi alla fick glädjen att ta del av under dessa dagar. Dessutom av en mycket trevlig personlighet som satte en bra ton för hela kurstiden.”

“Bra föreläsare, trevlig konferensmiljö Fantastiskt bra och mycket lärorikt. Ett varierande innehåll väl avvägt vad gäller tid och nivå på fördjupning. Mycket väl organiserat. Proffsig utbildning, hög nivå på många talare, bra ställe och boende. Bra grupp! Mycket bra kurs som faktiskt överträffade mina förväntningar. Oerhört väl förberedda och skärpta kursledare.”

“Vill tacka för en mycket givande kurs! Bra blandning av föreläsare, teori och övningar!”

Ordförandeprogram innehåll

 • Ordföranderollen – dirigenten som ska få styrelsen att samspela
 • Ordförande och ägarna – hur nära ska ordförande arbeta?
 • Strategiskt bolagsbygge
 • Företagskultur
 • M&A – försäljning och förvärv som lyckas
 • Bolagets roll i samhället
 • Styrelsens organisation och arbetsplanering
 • Strategiarbete – hur kan styrelsen och ledningen utveckla bolaget?
 • Kommunikation, möten och rapportering
 • Hållbarhet – styrelsen som ESG-motor
 • Digitalisering
 • Relationen med vd – ordförande som bollplank

Tidigare gästföreläsare på ordförandeprogrammet

Jan Scherman – tidigare vd för TV4 Gruppen och affärsområdeschef för Aftonbladet TV
Björn Kristiansson – advokat från Kanter advokatbyrå
Ulrika Årehed Kågström – generalsekreterare för Cancerfonden, fd. ordförande Dramaten m.fl.
Jörgen Durban – styrelseordförande, advokat
Erik Fichtelius – författare och tidigare vd för Utbildningsradion
Peter Lindell – Partner vid Brunswick Group
Malin Lindfors Speace – grundare och hållbarhetsexpert på Ethos


Vill du boka ett annat datum eller ytterligare en utbildning? Översikt för våra utbildningar hittar du här.


Styrelsenätverk och styrelseutveckling

Efter ordförandeprogrammet blir du automatiskt en del av vårt styrelsenätverk Michaël Berglund Board Network – vårt alumninätverk som samlar fler än 2 500 ledare från stora, medelstora och mindre företag/organisationer. Genom våra olika nätverksträffar får du möjlighet att förkovra dig ytterligare, utbyta erfarenheter med både nya och erfarna styrelsearbetare samt skapa kontakter för framtida styrelseuppdrag.

Michaël Berglund har erbjudit styrelseutbildningar, styrelseutvärderingar samt skräddarsydda företagsanpassade styrelseutbildningar i över 10 år. Vi hjälper även ledningsgrupper och seniora ledare att utvecklas, fungera bättre i sina roller och lyckas med sina uppdrag. Läs mer om Michaël Berglunds styrelsetjänster och ledarskapstjänster.

Ordförandeklubban – ledarskap i styrelserummet

LÄNGD

3 dagar

PLATS

Sven-Harrys konstmuseum, Eastmansvägen 10, Stockholm

SPRÅK

Svenska

DELTAGARE

Max. 8 personer

AVGIFT

69 900 kr exklusive moms. I priset ingår utbildningsmaterial, fika, tre luncher och två middagar samt medlemskap i Michaël Berglund Board Network. OBS! Som alumn från Michaël Berglunds styrelseutbildningar/styrelseprogram har du 15 % rabatt.

KOMMANDE UTBILDNINGSTILLFÄLLEN

12 feb 2024 - 14 feb 2024

Kontakta gärna oss om du vill veta mer.

 

Huvudföreläsare

Katarina Bonde
Föreläsare, Styrelseproffs
Katarina Bonde är en rutinerad styrelseledamot och ordförande i både noterade och onoterade bolag med en gedigen bakgrund som företagsledare. För närvarande har hon uppdrag som styrelseordförande i Zimpler, Mentimeter pch Stratsys m.fl. Hon är även styrelseledamot i bl.a. Mycronic (publ.) och Stillfront Group (publ). Tidigare har Katarina varit såväl ordförande som ledamot i ett stort antal organisationer, bl.a. Kungliga Operan, Sjätte AP-fonden, Nordax Bank, AddSecure, Min Doktor, Opus Group m.fl. Hon har även arbetat som vd för flera IT-företag i Sverige och USA; vd för UniSite Software Inc., vd för Captura International, marknadschef Dun & Bradstreet Software Inc., Vice President för Timeline Inc. och vd för Programator Industri AB. Under fyra år var Katarina ledamot i Rådet för försäljning av statliga bolag. Katarina är civilingenjör i teknisk fysik med inriktning på partikelfysik och matematik. Hon fick 2005 utmärkelsen Årets Alumn av Kungliga Tekniska Högskolan och tilldelades 2018 Boreliusmedaljen, som delas ut för särskilt värdefulla personliga insatser för teknisk fysik på KTH.

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.