Kontakt
BOARD VALUE

Ordförandeprogram

Ordförandeprogram

Utveckla ditt ordförandeskap eller gör dig redo att ta dig an rollen i ditt bolag.

En man och en kvinna på ordförandeutbildning

Om programmet

Ett program som är specialinriktat till dig som är styrelseordförande eller som står i begrepp att ta på dig ett ordförandeuppdrag i ett aktiebolag. Detta ordförandeprogram ger dig de nödvändiga praktiska och teoretiska kunskaperna du behöver för att lyckas i rollen som styrelseordförande, men också inspiration för att utvecklas som ledare. Gott om utrymme ges för att diskutera med både utbildningskollegor och erfarna föreläsare.

Utbildningen bedrivs under tre intensiva dagar i en liten grupp med 8–10 deltagare. Du kan förvänta dig utbildningskollegor med god erfarenhet av styrelsearbete och i många fall även från rollen som styrelseordförande. 

Vem riktar sig programmet till?

Detta program är specialinriktat för dig som är styrelseordförande, eller som står i begrepp att ta dig an ett ordförandeuppdrag i ett bolag.

Vad säger tidigare deltagare om programmet?

“Kort och gott: Katarina imponerade! Vilken enorm kunskaps/erfarenhetsbank vi alla fick glädjen att ta del av under dessa dagar. Dessutom av en mycket trevlig personlighet som satte en bra ton för hela kurstiden.”

“Bra föreläsare, trevlig konferensmiljö Fantastiskt bra och mycket lärorikt. Ett varierande innehåll väl avvägt vad gäller tid och nivå på fördjupning. Mycket väl organiserat. Proffsig utbildning, hög nivå på många talare, bra ställe och boende. Bra grupp! Mycket bra kurs som faktiskt överträffade mina förväntningar. Oerhört väl förberedda och skärpta kursledare.”

“Vill tacka för en mycket givande kurs! Bra blandning av föreläsare, teori och övningar!”

Ordförandeprogram innehåll

  • Ordföranderollen
  • Bolagets roll i samhället
  • Styrelsens organisation och arbetsplanering
  • Strategiarbete och utveckling
  • Kommunikation och bolagsrapporter
  • M&A – Försäljning och förvärv
  • Hållbarhet
  • Digitalisering

Tidigare gästföreläsare på ordförandeprogrammet

Jan Scherman – Frilansare och tidigare Affärsområdeschef på Tv 4
Björn Kristiansson – Advokat från Kanter advokatbyrå
Ulrika Årehed Kågström – Generalsekreterare Cancerfonden
Jörgen Durban – Styrelseordförande Omnia och Anoto
Erik Fichtelius – Författare och tidigare vd på Utbildningsradion
Peter Lindell – Partner vid Brunswick GroupVill du boka ett annat datum eller ytterligare en utbildning? Översikt för våra utbildningar hittar du här.Styrelseutveckling och styrelsenätverk

Michaël Berglund har hållit i styrelse- och ordförandeutbildningar, styrelseutvärderingar samt skräddarsydda företagsanpassade styrelseutbildningar i över 10 år.

Du som deltagit i en av våra utbildningar blir medlem i Michaël Berglund Board Network – vårt alumninätverk som samlar fler än 2 500 ledare från några av Sveriges mest framgångsrika företag. Genom våra nätverksträffar får du möjlighet att utbyta erfarenheter med både nya och erfarna ledare samt skapa kontakter för framtida styrelseuppdrag.

Läs mer om Michaël Berglunds styrelsetjänster och ledarskapstjänster.

Ordförandeprogram

Längd

3 dagar

Plats

Centrala Stockholm

Språk

Svenska

avgift

69 500 kr ex moms. I priset ingår utbildningsmaterial, luncher och middagar.

Kommande utbildningstillfällen

2 okt 2023 – 4 okt 2023

12 feb 2024 – 14 feb 2024

Kontakt oss gärna om du vill veta mer.

 

Föreläsare

Katarina Bonde
Föreläsare, Styrelseproffs

Katarina är en rutinerad styrelseledamot och -ordförande i både noterade och onoterade bolag. För närvarande har hon uppdrag som styrelseordförande i Opus Group AB, Flatfrog Laboratories, Imint AB, Mentimeter AB och Reason Studios. Hon är även ledamot i Mycronic AB och Stillfront Group AB. Tidigare har Katarina varit vd för ett antal IT-företag i Sverige och USA samt under 4 år varit ledamot av Rådet för försäljning av statliga bolag.

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.