Styrelseutbidlnignar & Styrelsetjänster

Professionellt styrelsearbete

Professionellt styrelsearbete

Skaffa dig en heltäckande bild och de kunskaper du behöver för att bedriva ett professionellt styrelsearbete. Vidga ditt nätverk, inspireras av gästföreläsare, arbeta med case och diskutera med några av landets vassaste styrelseexperter.

Styrelsemöte

Om programmet

Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot? Hur bör styrelsearbetet ledas och var går gränsen mellan styrelsen och den operativa verksamheten?

Under tre intensiva med spännande utbildningskollegor får du den kunskap du behöver och en heltäckande bild för att hantera de frågor och utmaningar en styrelseledamot får möta i ett styrelseuppdrag.

Programmets huvudmoment, juridik, ekonomi och praktiskt styrelsearbete, blandas med aktuella teman och relevanta trender kopplade till styrelsearbetet. Utbildningen varvar teori med praktik och inspirerande gästföreläsare.

Vem riktar sig programmet till?

Professionellt styrelsearbete riktar sig till dig som har, är på väg in i eller aspirerar att anta ett uppdrag som styrelseledamot i ett aktiebolag. Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete har nytta av utbildningen.

Vad säger tidigare deltagare om programmet?

“Väldigt bra föreläsare och organisation. Oerhört imponerad av de inspirerande lärare och föreläsare samt inramningen av denna utbildning”

“Magnus: Otroligt pedagogiskt duktig och rolig. Var väldigt lärorikt och gav en helt ny syn på hur man kan analysera och förstå företag via siffror. Bra med exempel som alla känner till och kan relatera till. Skulle gärna gått en kurs på Handels med honom som lärare!”

“Carl: Otroligt kunnig och duktig som lärare. Bra med exempel från verkligheten som gör det lättare att komma ihåg och förstå.”

Programmets innehåll

 • Bolagsorgan, bolagsstyrning och bolagsstämma
 • Företag i kris
 • Lagar och regelverk
 • Svensk kod för bolagsstyrning
 • Finansiella rapporter
 • Finansiella mål som fångar affären
 • Lönsam tillväxt
 • Ägardirektiv
 • Konsten att rekrytera en vd
 • Hållbarhet kopplat till styrelsens ansvar
 • Mångfald
 • Styrelsearbete i praktiken
 • Strategiarbete

Upplägg för programmet

Programmet sträcker sig över 3 dagar och bedrivs med en blandning av föreläsningar, gruppdiskussioner, eget arbete, olika case men även tillämpning av olika verktyg som hjälper dig att utveckla ditt styrelsearbete.

Under detta program kommer du jobba tillsammans med dina utbildningskollegor och har möjlighet att diskutera, ställa frågor och dela erfarenheter.

Mat & lokal

Våra program tar plats i ljusa, fräscha lokaler och mellan utbildningspassen kan du ta del av en generös lunch och eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär. Dag 1 och 2 äter vi även middag tillsammans.

Diplomering och styrelsenätverk

Efter avslutat program erhålls ett fysiskt och digitalt diplom som ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden.

Efter styrelseprogrammet blir du automatiskt en del av vårt styrelsenätverk Michaël Berglund Board Network – vårt alumninätverk som samlar fler än 2 500 ledare från stora, medelstora och mindre företag/organisationer. Genom våra olika nätverksträffar får du möjlighet att förkovra dig ytterligare, utbyta erfarenheter med både nya och erfarna styrelsearbetare samt skapa kontakter för framtida styrelseuppdrag.

Som alumn från Michaël Berglunds styrelseutbildningar/styrelseprogram har du 15 % rabatt.

Tidigare gästföreläsare

Mia Brunell Livfors – Koncernchef för Axel Johnson AB
Anna Settman – Vd för Liber AB
Per Grankvist – Chefredaktör och grundare av Allt vi vet
Carl Stenbeck – Strategi- och utvecklingsdirektör på Axfood
Unni Jerndal – Kommunikationsexpert på Swedbank
Sarah Jabar – Diversity, Equity and Inclusion Consultant på stiftelsen Allbright

Michaël Berglund har erbjudit styrelseutbildningar, styrelseutvärderingar samt skräddarsydda företagsanpassade styrelseutbildningar i över 10 år. Vi hjälper även ledningsgrupper och seniora ledare att utvecklas, fungera bättre i sina roller och lyckas med sina uppdrag. Läs mer om Michaël Berglunds styrelsetjänster och ledarskapstjänster.

Professionellt styrelsearbete

LÄNGD

3 dagar

PLATS

Stockholm

SPRÅK

Svenska

AVGIFT

34 900 kr exklusive moms. I priset ingår utbildningsmaterial, fika, tre luncher och två middagar samt medlemskap i Michaël Berglund Board Network.

KOMMANDE UTBILDNINGSTILLFÄLLEN

29 jan 2024 - 31 jan 2024

Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

 

Föreläsare

Carl Svernlöv
Föreläsare, Advokat Baker & McKenzie
Carl Svernlöv är advokat och partner på den globala advokatfirman Baker & McKenzie och adjungerad professor i associationsrätt vid Stockholms universitet. Han är en känd profil inom corporate governance och ansvarsfrågor. Carl har skrivit 12 böcker och över 150 artiklar om svensk och internationell affärsjuridik. Han arbetar och forskar huvudsakligen inom associationsrätt och transaktioner. Carl är styrelseledamot i Raoul Wallenbergakademin, en ideell stiftelse som - med Raoul Wallenbergs gärning och ledarskap som inspiration - vill stärka unga att stå upp för mänskliga rättigheter och agera med civilkurage.
Magnus Bild
Föreläsare, Finansiell expert, Professor i ekonomi
Magnus Bild är medgrundare av utbildningsföretaget Bild & Runsten AB. Magnus har över 25 års erfarenhet av att planera och genomföra finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Magnus har varit adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2022, i Sverige och utomlands.

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.