Kontakt
BOARD VALUE

Professionellt styrelsearbete

Professionellt styrelsearbete

Få en heltäckande bild av vad som krävs av dig som styrelseledamot.

Styrelsemöte

Om programmet

Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot? Hur bör styrelsearbetet ledas och var går gränsen mellan styrelsen och den operativa verksamheten?

Under tre intensiva och roliga dagar med spännande utbildningskollegor får du den kunskap du behöver och en heltäckande bild för att hantera de frågor och utmaningar en styrelseledamot får möta i ett styrelseuppdrag.

Programmets huvudmoment, juridik och ekonomi, blandas med aktuella teman och relevanta trender kopplade till styrelsearbetet. Utbildningen varvar teori med praktik och inspirerande gästföreläsare.

Vem riktar sig programmet till?

Professionellt styrelsearbete riktar sig till dig som har, är på väg in i eller aspirerar att anta ett uppdrag som styrelseledamot i ett aktiebolag. Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete har nytta av utbildningen.

Vad säger tidigare deltagare om programmet?

“Väldigt bra föreläsare och organisation. Oerhört imponerad av de inspirerande lärare och föreläsare samt inramningen av denna utbildning”

“Magnus: Otroligt pedagogiskt duktig och rolig. Var väldigt lärorikt och gav en helt ny syn på hur man kan analysera och förstå företag via siffror. Bra med exempel som alla känner till och kan relatera till. Skulle gärna gått en kurs på Handels med honom som lärare!”

“Carl: Otroligt kunnig och duktig som lärare. Bra med exempel från verkligheten som gör det lättare att komma ihåg och förstå.”

Programmets innehåll

 • Bolagsorgan, bolagsstyrning och bolagsstämma
 • Företag i kris
 • Lagar och regelverk
 • Svensk kod för bolagsstyrning
 • Finansiella rapporter
 • Företagsanalys och värdering
 • Ägardirektiv
 • Konsten att rekrytera en vd
 • Hållbarhet kopplat till styrelsens ansvar
 • Mångfald
 • Styrelsearbete i praktiken
 • Strategiarbete

Upplägg för programmet

Programmet sträcker sig över 3 dagar och bedrivs med en blandning av föreläsningar, gruppdiskussioner, eget arbete, olika case men även tillämpning av olika verktyg som hjälper dig att utveckla ditt styrelsearbete.

Under detta program kommer du jobba tillsammans med dina utbildningskollegor och har möjlighet att ställa frågor och dela erfarenheter.

Mat & lokal

Våra program tar plats i ljusa, fräscha lokaler och mellan utbildningspassen kan du ta del av en generös lunch och eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär. Dag 1 och 2 äter vi även middag tillsammans.

Diplomering

Efter avslutat program erhålls ett fysiskt och digitalt diplom som ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden. Efter avslutad utbildning blir du även automatiskt en del av Michaël Berglunds Board Network, där du kommer att bjudas in till nätverksträffar med olika teman.

Tidigare gästföreläsare

Mia Brunell Livfors – Koncernchef för Axel Johnson AB
Anna Settman – Vd för Liber AB
Per Grankvist – Chefredaktör och grundare av Allt vi vet
Carl Stenbeck – Strategi- och utvecklingsdirektör på Axfood
Unni Jerndal – Kommunikationsexpert på Swedbank
Sarah Jabar – Diversity, Equity and Inclusion Consultant på stiftelsen Allbright

Professionellt styrelsearbete

Längd

3 dagar

Plats

Stockholm

Språk

Svenska

avgift

34 900 kr exklusive moms. I priset ingår utbildningsmaterial, luncher och middagar.

Kommande utbildningstillfällen

25 sep 2023 – 27 sep 2023

20 nov 2023 – 22 nov 2023

29 jan 2024 – 31 jan 2024

10 apr 2024 – 12 apr 2024

29 maj 2024 – 31 maj 2024

Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

 

Föreläsare

Carl Svernlöv
Föreläsare, Advokat Baker & McKenzie

Carl Svernlöv är advokat och partner på den internationella advokatfirman Baker McKenzie samt adjungerad professor i associationsrätt vid Stockholms universitet. Han arbetar med och forskar främst inom associationsrätt och transaktioner. Carl har under ett kvarts sekel skrivit 12 böcker och över 150 artiklar om svensk och internationell affärsjuridik. Han är en ofta anlitad talare inom sina ämnen och en känd profil inom corporate governance och ansvarsfrågor.

Magnus Bild
Föreläsare, Finansiell expert, Professor i ekonomi

Magnus Bild är medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.