Kontakt
BOARD VALUE

Professionellt styrelsearbete

Professionellt styrelsearbete

Få en heltäckande bild av vad som krävs av dig som styrelseledamot.

Styrelsemöte

Om utbildningen

Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot? Hur bör styrelsearbetet ledas och var går gränsen mellan styrelsen och den operativa verksamheten?

Under tre tre intensiva dagar får du den kunskap du behöver för att hantera de frågor och utmaningar en styrelseledamot får möta i ett styrelseuppdrag. Utbildningens huvudmoment; juridik och ekonomi, varvas med andra aktuella teman starkt kopplade till styrelsearbetet.

Utbildningen varvar teori med praktik och spännande gästföreläsare.

Vem riktar sig utbildningen till?

Professionellt styrelsearbete riktar sig till dig som har eller är på väg in i ett uppdrag som styrelseledamot i ett aktiebolag. Du kommer också ha nytta av utbildningen om du är ägare, del av en ledningsgrupp eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete.

Vad säger tidigare deltagare om utbildningen?

“Väldigt bra föreläsare och organisation. Oerhört imponerad av de inspirerande lärare och föreläsare samt inramningen av denna utbildning”

“Magnus: Otroligt pedagogiskt duktig och rolig. Var väldigt lärorikt och gav en helt ny syn på hur man kan analysera och förstå företag via siffror. Bra med exempel som alla känner till och kan relatera till. Skulle gärna gått en kurs på Handels med honom som lärare!”

“Carl: Otroligt kunnig och duktig som lärare. Bra med exempel från verkligheten som gör det lättare att komma ihåg och förstå.”

Utbildningens innehåll

 • Bolagsorgan, bolagsstyrning och bolagsstämma
 • Företag i kris
 • Lagar och regelverk
 • Svensk kod för bolagsstyrning
 • Finansiella rapporter
 • Företagsanalys och värdering
 • Ägardirektiv
 • Konsten att rekrytera en vd
 • Styrelseutvärdering
 • Styrelsearbete i praktiken
 • Strategiarbete

Upplägg för utbildningen

Utbildningen sträcker sig över 3 dagar och bedrivs med en blandning av korta föreläsningar, gruppdiskussioner, eget arbete, olika case men även tillämpning av olika verktyg som hjälper dig att utveckla ditt arbete.

Under denna utbildning kommer du jobba tillsammans med dina kurskamrater och har möjlighet att ställa frågor och dela erfarenheter.

Mat & lokal

Våra utbildningar tar plats i ljusa, fräscha lokaler och mellan utbildningspassen kan du ta del av en generös lunchbuffé och eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär. Dag 1 och 2 äter vi även middag tillsammans.

Diplomering

Efter avslutad utbildning erhålls ett fysiskt och digitalt diplom som ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden.Efter avslutad utbildning blir du även automatiskt en del av Michaël Berglunds Board Network, där du kommer att bjudas in till exklusiva nätverksträffar.

Kursledare

Carl Svernlöv är advokat på den globala advokatfirman Baker & McKenzie och adjungerad professor i associationsrätt vid Stockholms universitet. Han arbetar och forskar huvudsakligen inom associationsrätt och transaktioner, och är en känd profil inom corporate governance och ansvarsfrågor. Carl har under ett kvarts sekel skrivit 12 böcker och över 150 artiklar om svensk och internationell affärsjuridik och är en ofta anlitad talare inom sina ämnen. 

Magnus Bild är medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

Tidigare gästföreläsare

Mia Brunell – CEO & President of Axel Johnson AB
Anna Settman – VD Liber AB
Per Grankvist – Chefsredaktör och grundare av Allt vi vet
Carl Stenbeck – Strategi- och utvecklingsdirektör på Axfood

Professionellt styrelsearbete

Längd

3 dagar

Plats

Stockholm

Språk

Svenska

avgift

34 900 kr exklusive moms. I priset ingår utbildningsmaterial, luncher och middagar.

Kommande utbildningstillfällen

25 sep 2023 – 27 sep 2023

Kontakt oss gärna om du vill veta mer.

Information om våra regler och villkor hittar du här.

Utbildningsansvariga

Carolina Elmqvist Strömberg
Course Directorcarolina.elmqvist@michaelberglund.se

Carl Svernlöv
Kursledare, Advokat Baker & McKenzie

Magnus Bild
Kursledare, Finansiell expert, Professor i ekonomi

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.