Kontakt
BOARD VALUE

Styrelseutbildning för styrelsesekreterare

Styrelseutbildning för styrelsesekreterare

Utveckla din roll som styrelsesekreterare och medverka till att utveckla professionellt styrelsearbete.

Styrelsesekreteraren dokumenterare styrelsens arbete och beslut.

Om utbildningen

Styrelsesekreterare är en roll som borde ingå i alla styrelser. Det gör den också ofta, men dessvärre är rollen sällan formaliserad i tillräcklig grad. Att ha uppdaterad och utvecklad kompetens inom området är därför avgörande för att du ska kunna sköta din roll korrekt. Det gör dig också till en mer attraktiv kandidat för framtida styrelseuppdrag. 

Vem riktar sig utbildningen till?

Den här utbildningen vänder sig till dig som är styrelsesekreterare idag, eller till dig som är på väg mot ett sådant uppdrag.

Utbildningen för styrelsesekreterare är även mycket givande för övriga styrelsemedlemmar, då det ger bättre insikt i hur styrelsearbetet bör skötas. Du kommer alltså att ha nytta av utbildningen vare sig du redan nu fungerar som styrelsesekreterare eller om du vill kunna ta dig an rollen i framtiden.

Vad kan du förvänta dig av utbildningen?

Här får du en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelsesekreterare, hur styrelsearbetet bör utformas och de juridiska aspekterna som måste beaktas. Ämnen som kommer behandlas är bland annat: protokollföring, lagar och regelverk, aktiebolagets egenskaper, bolagsstämma, ägardirektiv, bolagets ledning (styrelse och verkställande direktör), jäv, tystnadsplikt, kompetens-överskridande och revisorer och deras uppgifter.

Vilka håller i utbildningen?

Utbildningen leds av Carl Svernlöv, advokat vid Baker & McKenzie, Regina Sipos, investerare, ordförande och styrelseledamot och Nina Axelsson, Program Director på Michaël Berglund Board & Leadership Services.

Vad säger tidigare deltagare om utbildningen?

“Mycket trevligt bemötande, god förtäring och väldigt bra föreläsare.
Fint omhändertagande, Carl Svernlöv kändes mycket kunnig.”

“Fantastiskt välkomnande på morgonen av utbildningsansvariga med frukost och en bra presentation av dagen, Carl Svernlövs presentationsdel var väldigt värdefull och nyttig. Uppskattar också att vi fick träffa en styrelseordförande som fick ge sin bild av vad som är viktigt för oss sekreterare att tänka på för att underlätta för våra styrelseordförande.”

Styrelseutbildning för styrelsesekreterare – innehåll

  • Vad bör styrelseprotokollet innehålla?
  • Styrelsesekreterarens samarbete med ordförande
  • Styrelsearbete i praktiken och styrelseutvärdering
  • Att hantera det oväntade – arbete kring praktikfall som belyser styrelsesekreterarens roll som rådgivare till styrelsen

Mat och lokal

Utbildningen bedrivs i ljusa, fräscha lokaler och mellan programpunkterna bjuds det på gott förmiddagsfika följt av en exklusiv lunch och eftermiddagsfika.

Diplomering

Efter avslutad utbildning erhålls ett fysiskt och digitalt diplom som ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden.

Efter avslutad utbildning blir du även automatiskt en del av Michaël Berglunds Board Network, där du kommer att bjudas in till nätverksträffar med olika teman.

För frågor och mer information om utbildningen, varmt välkommen att kontakta oss!


Vill du boka ett annat datum eller ytterligare ett program? Översikt för våra styrelseprogram hittar du här.

Styrelseutbildning för styrelsesekreterare

Längd

1 dag

Plats

Strandvägen 5B, Stockholm

Språk

Svenska

avgift

11 900 kr ex moms. I priset ingår utbildningsmaterial och lunch.

Kommande utbildningstillfällen

22 nov 2023 – 22 nov 2023

Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

 

Föreläsare

Carl Svernlöv
Föreläsare, Advokat Baker & McKenzie

Carl Svernlöv är advokat och partner på den internationella advokatfirman Baker McKenzie samt adjungerad professor i associationsrätt vid Stockholms universitet. Han arbetar med och forskar främst inom associationsrätt och transaktioner. Carl har under ett kvarts sekel skrivit 12 böcker och över 150 artiklar om svensk och internationell affärsjuridik. Han är en ofta anlitad talare inom sina ämnen och en känd profil inom corporate governance och ansvarsfrågor.

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.