8. Stefan Sjöstrand – “Vad kostar en bunt liljor?”

publicerad 29 feb. 2024

I veckans avsnitt av Ledarskapsresan gästas Ewa Kuszelewski av Stefan Sjöstrand.

Stefan delar generöst och insiktsfullt med sig av de lärdomar han fått under sin karriär. Om hur han tidigt i livet fick ta ett stort ansvar utan någon egentlig erfarenhet. Och om vikten av att som ledare se potentialen hos sina medarbetare, och att uppmuntra andra till att ta initiativ och driva förändring. 

Stefan berättar om den stora utmaning han möttes av då han klev på sin roll som vd på Skistar, mitt i början på vad som kom att bli en världsomspännande pandemi.

Han delar även med sig av några ljusglimtar från åren då han arbetade tillsammans med IKEA-grundaren Ingvar Kamprad. Och om den gången Stefan ställde Kamprad mot väggen.

Om varför det är affärskritiskt att ha svar på de till synes små och oviktiga frågorna, och att det är okej att göra fel så länge du lär dig av dina misstag.

Om varför falukorv och makaroner är lycka för Stefan. Och….vad är egentligen skidlifts-karaoke?

Stefan har en gedigen bakgrund som vd, ledare och styrelseledamot. Han har haft roller på välkända svenska bolag som Weibulls, OLW, Malaco och Marabou. De senaste 13 åren har Stefan arbetat internationellt i olika ledande befattningar på IKEA. Idag är Stefan vd och koncernchef för Skistar.

Share article:

Sign up for our newsletter

Get the latest news on leadership, board engagement and career development. You’ll find out about our publicly advertised jobs and upcoming leadership courses, and get invitations to seminars and events you won’t want to miss.