Joakim Säll, vd och Senior Partner på Michaël Berglund Group

Familjeägd ledarskapsrådgivare får extern vd

publicerad 3 okt. 2023

Michaël Berglund Group, ett av Sveriges ledande bolag inom ledarskapsrådgivning, tillsätter en extern vd. Joakim Säll tar över rollen som koncernchef efter Michaëla Berglund. Michaëla kommer, tillsammans med sin bror Robin Berglund, att kvarstå som aktiva ägare och ska fokusera på arbete i styrelsen. De båda kommer fortsatt arbeta operativt med att leda gruppens systerbolag HumanCore och Dmatch. Joakim Säll arbetar i dag som senior partner inom Michaël Berglund och har sedan tidigare en gedigen erfarenhet som företagsledare och vd.

”Vi ser fram emot en spännande ny fas för Michaël Berglund Group med Joakim Säll som vår nya vd. Hans erfarenhet och ledarskapskompetens kommer att bidra till att stärka vår position på marknaden. Den företagskultur och starka värderingar som vi etablerat under åren kommer fortsatt förbli kärnan i vår verksamhet. Att genomföra detta vd-byte är ett bevis på vår vilja att göra strategiska och långsiktiga satsningar som vi tror kommer lyfta oss”, säger Michaëla Berglund som är ägare och styrelseledamot i Michaël Berglund Group.

Joakim Säll klev på sitt uppdrag som koncernchef den 1 oktober 2023.

“Jag ser fram emot att fortsätta vara aktiva ägare och samarbeta med Joakim Säll, som vi under åren har lärt känna väl och som är en god ledare med gedigen kompetens inom executive search, styrelsearbete och ledarskapsfrågor. Tillsammans med våra seniora partners och vår kompetenta medarbetare inom Michaël Berglund Group, ser vi fram emot att fortsätta stödja företag och organisationer i deras utvecklingsresor”, fortsätter Robin Berglund, ägare och Styrelseledamot i Michaël Berglund Group samt vd i Dmatch.

Michaël Berglund Group har en lång historia inom ledarskapsrekrytering och utveckling med målet att hjälpa företag och organisationer att utveckla sina ledare och stärka sina team. Vi ser det som vårt ansvar att rekrytera och utveckla goda ledare som bidrar till en bättre morgondag i både näringsliv och samhälle. Vi kommer fortsätta erbjuda högkvalitativa rådgivningstjänster och stödja våra kunder på deras ledarskapsresor.

”Att få chansen att ta över som extern vd i ett så välrenommerat och välskött familjebolag är något jag känner mig otroligt ödmjuk inför. Jag ser fram emot att kliva in i rollen med ett stort engagemang och hoppas kunna fortsätta på den väg ägarfamiljen stakat ut, och ser många nya möjligheter till utveckling”, säger Joakim Säll som blir vd för Michaël Berglund Group.

Joakim Säll har arbetat på Michaël Berglund sen 2011 som kundansvarig partner och senior personbedömare. Han har över tolv års erfarenhet av rekrytering till styrelser och företagsledningar, och var en av medgrundarna till Michaël Berglund Board Value, som idag går under namnet Michaël Berglund Board & Leadership Services. Joakim har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom näringslivet och har bland annat arbetat som vd för Lantmännen Agroetanol, VD för Svenska Statoil och Affärschef ICA Telecom. Han har även erfarenhet från ett flertal styrelseuppdrag, både som ledamot och ordförande. Däribland som ordförande i Näringslivets Säkerhetsdelegation och suppleant i Svenskt Näringsliv.

Michaël Berglund Group består av Michaël Berglund Executive Search, Michaël Berglund Interim Effect och Michaël Berglund Board & Leadership Services. Systerbolag är Dmatch vilka är experter inom executive search och interim inom Tech, Digitalt och IT, och HumanCore vilka arbetar med ledarskapsprogram med fokus på inre utveckling.

Sen starten 1985 har vi utvecklats till att bli ett av Sveriges ledande företag inom rekrytering till företagsledningar och styrelser samt inom styrelsetjänster. Vi erbjuder även interim management och ledarskapsutveckling samt ledarskapsbedömning.

Share article:

Kontakt

Joakim Säll
Group CEO · Senior Partnerjoakim.sall@michaelberglund.se
Michaëla Berglund 
Senior Partner · Board Member · Founder HumanCoremichaela.berglund@michaelberglund.se
Robin Berglund
Board Member · Managing Director Dmatch

Sign up for our newsletter

Get the latest news on leadership, board engagement and career development. You’ll find out about our publicly advertised jobs and upcoming leadership courses, and get invitations to seminars and events you won’t want to miss.