14. Jenny Sjödahl – Ledarskap är inget hokus pokus

publicerad 20 juni 2024

I veckans avsnitt av Ledarskapsresan gästas Ewa Kuszelewski av Jenny Sjödahl, vd och koncernchef på Ependion och vd för affärsenheten Westermo.

Jenny delar med sig av de insikter hon fått efter sina snart två år som börs-vd, om hur kommunikationen med marknaden har fått en ny dimension och om vikten av att kunna ställa om snabbt i en föränderlig värld.

Hon berättar om några av de utmaningar hon stött på som kvinnlig ledare i en mansdominerad bransch och om det mod som krävs för att fatta viktiga beslut trots bristfällig information.

Om hur en av hennes före detta chefer har kommit att bli en stor inspirationskälla och förebild för det goda och modiga ledarskapet. Om varför det är viktigt att våga tala om hur man vill utvecklas, våga prova nya saker och utmana sig själv. Och om vikten av att arbeta med människor som lyfter, stöttar och utvecklar en.

Jenny Sjödahl inledde sin karriär på ABB där hon hade flera ledande roller inom koncernen, senast som Vice President Global Product Group Manager. Utöver sina operativa roller har hon även styrelseerfarenhet från Nolato, Nibe Industrier, Gunnebo och Piab Group. Sedan 2022 är hon koncernchef och vd för Ependion.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.