Ewa Kuzselewski och Stefan Nilsson på Ersta Sjukhus

3. Stefan Nilsson – Att finna sitt kall

publicerad 30 nov. 2023

I dagens avsnitt av Ledarskapsresan gästas Ewa Kuszelewski av Stefan Nilsson.

I samtalet med Ewa delar Stefan klokt och öppet med sig av sina erfarenheter. Om balansen mellan affärsmässighet, ledarskap och prästskap och om hur man som ledare ska vara lite dum, lite lat och lite barnslig. Varför det är viktigt att hitta det existentiella djupet i det man gör, oavsett vad man gör, och att få medarbetarna att se att de är en del av ett större sammanhang. Vikten av att vara människa först, och ledare sen och varför det är viktigt att avdramatisera den magiska auran av att vara direktor. Och hur är det egentligen med andligheten, har den ökat i Sverige?

Stefan har lång erfarenhet från ledande befattningar inom Svenska kyrkan, och har varit medförfattare till ett antal böcker för pedagogiskt utbildningsmaterial. I början av sin karriär var Stefan kock och drev en egen resturang. Idag är han vd och direktor för Ersta Diakoni, Sveriges största aktör inom non-profitdriven vård och omsorg.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.