5. Ulrika Årehed Kågström – Med kris som expertis

publicerad 11 jan. 2024

I årets första avsnitt av Ledarskapsresan gästas Ewa Kuszelewski av Ulrika Årehed Kågström.

I samtalet med Ewa delar Ulrika insiktsfullt och ärligt med sig av sina erfarenheter från att leda komplexa organisaitoner genom kris och förändring. Hur hon själv aldrig har varit experten på ämnet, utan snarare experten på att få ihop personerna i organisationen och peka ut en riktning. Ulrika delar med sig om varför hon attraheras av att omge sig av smarta medarbetare, hur hon har nytta av styrelsearbetet i sina operativa roller och vice versa. Om hur det är att känna sig vilsen och hur viktigt det är följa sin inre kompass, även i svåra situationer. Och om det professionella adrenalinpåslaget så få ledare vill tala öppet om.

Ulrika har över 20 års erfarenhet från att leda stora komplexa organisationer likt Svenska Röda Korset och Riksteatern. Sen 2016 är hon generalsekreterare för Svenska Cancerfonden. Utöver sina operativa ledarroller har hon även en gedigen erfarenhet av styrelsearbete i organisationer likt Kulturrådet, Livsmedelsverket, Stiftelsen Sveriges Unga Akademi, Kungliga Dramatiska Teatern, MSB, Radiohjälpen och Folk och Försvar.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.