6. Erik Brandsma – Att rikta sin energi

publicerad 25 jan. 2024

I veckans avsnitt av Ledarskapsresan gästas Ewa Kuszelewski av Erik Brandsma.

I samtalet med Ewa delar Erik ödmjukt med sig av de lärdomar han fått under sina år som ledare. Han berättar om det tillitsbaserade och personanpassade ledarskapet, och vikten av att verkligen vara närvarande för sina medarbetare på riktigt. Om den fara som uppstår när man riktar sin energi på fel saker, och om de tydliga kulturella skillnaderna han själv upplevt mellan det svenska och nederländska medarbetarskapet. Varför vi måste komma ihåg att ingen är fullärd och färdig från början, utan att vi alla utvecklas och växer på vägen. Och om de råd han själv önskar att han hade fått för många år sedan.

Erik har över 20 års erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor på bolag som Jämtkraft, Vattenfall och E.ON. samt hos internationella organisationer som FN och OECD. Sedan 2022 är han vd för Sveaskog. Utöver sina operativa roller har han även styrelseerfarenhet från bland annat Stockholms universitet, Setra Group och Nordkraft.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.