7. Britta Wallgren – Därför är heart count viktigare än head count

publicerad 8 feb. 2024

I veckans avsnitt av Ledarskapsresan gästas Ewa Kuszelewski av Britta Wallgren.

Britta berättar om sin resa från klinisk läkare till ledare och hur hon under resans gång bytte fokus från att lösa akuta patientsymptom till att som ledare behöva anamma ett mer långsiktigt och brett perspektiv. Om hur hon fann ledarskapsintresset genom att reflektera över bra och dåliga arbetsdagar, och varför feedback är en gåva, som man behöver lära sig att bemästra.

Britta belyser vikten av självinsikt och självreflektion och varför man som ledare alltid måste börja förändringar med sig själv. Hon inspirerar med sin ödmjukhet och fokus på samarbete, och förklarar varför heart count är så mycket viktigare än head count.

Britta började sin karriär som läkare på S:t Görans Sjukhus några år efter sin läkarexamen. Hon har under åren på S:t Göran innehaft en rad olika chefspositioner som narkosläkare, överläkare, läkarchef, verksamhetschef och vd. Sedan 2017 är hon vd för Capio Sverige, vilka ägs av franska Ramsay Santé. Britta har tack vare sitt stora engagemang och förmåga att leda och driva sin organisaiton i stora förändringsarbeten blivit nominerad till ett flertal prestigefyllda ledarskapriser. Senast i fjol var hon en av  finalisterna i Årets Chef.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.