Årets Kompassrosstipendiater utsedda

publicerad 10 dec. 2018

Igår, den 16 april 2018 tog Julius Kramer, 23 år (f.d. Agenda 2030-delegationen), Paulina Olsson, 24 år (Peppy Pals), Omid Mahmoudi 23 år (Ensamkommandes förbund) och Gustav Plantin, 21 år (Staffanstorp United) emot stipendiet Kompassrosen av H.M. Konungen på Kungliga slottet i Stockholm. Med engagemang, drivkraft och stor ödmjukhet bidrar de på skilda sätt och i olika branscher till ett bättre och öppnare samhälle med stöd i ett värdebaserat ledarskap.

Stipendiebeloppet uppgår till 50 000 kronor per stipendium och delas ut till unga ledare under 25 år som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft. Kompassrosen delas ut för 12:e året i rad och hittills har 34 unga ledare fått stipendiet. Bakom stipendiet står Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

– Vi  blir ödmjuka, berörda och inspirerade av de kloka, mogna och reflekterade unga människor vi får förmånen att möta för att höra dem beskriva sina tankar kring ledarskap, deras mod, omtanke och handlingskraft. I en tid där värderingar ifrågasätts, skiner dessa ungdomar och ger oss ett orubbligt förtroende för framtiden och dess möjligheter, säger Ewa Olszewski, senior partner på Michaël Berglund AB.

Läs hela pressmeddelandet här.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.