Porträtt bild Katarina Berg

Avsnitt 29: Katarina Berg

publicerad 10 juli 2020

Transparens gästas denna vecka av en av Sveriges mest välkända HR-chefer, Katarina Berg. Innan hon blev Chief HR Officer på Spotify arbetade Katarina som HR-chef inom andra välkända varumärken, bl.a. Rusta, Swedbank, 3 och Kanal 5.

I samtalet med Michaëla Berglund berättar Katarina om sin HR-resa genom olika branscher och kulturer där hon har haft stor nytta av sin stryktålighet och motivation att alltid göra saker bättre.

Katarina beskriver hur hennes år på Spotify har utmanat hennes tidigare erfarenheter. Det gav henne mod att ifrågasätta rådande sanningar om t.ex. kulturen, som i allas ögon redan var en framgångsrik kultur. Katarina var även den första och enda kvinnan i ledningsgruppen. Och hon tvingades genomföra förändringar med ett tydligt motstånd.

I dag har ledarskapet mognat och det är styrkan av begåvade medarbetare som ser över sin kompetens men som också har roligt. Drivkraften är att ständigt lära nytt.

Lyssna på alla avsnitt här!

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.