En julhälsning från Michaël Berglund

publicerad 21 dec. 2023

Året börjar lida mot sitt slut. Ett år som varit prövande för oss alla, både på arbetsplatsen och privat. Ett år då vi återigen blivit överrösta av nyheter som skapat osäkerhet och oro. Som tvingat oss tackla kriser, testat vår uthållighet och vår problemlösningsförmåga.

Men det har också varit ett år fyllt av ljusglimtar. Ett år där vi visat prov på uppfinningsrikedom, tagit nya initiativ till förändring och förbättring. Och då vi delat skratt och byggt en starkare gemenskap.

I alla de möten och samtal vi haft under det gångna året har en sak blivit extra tydligt: de ledaregenskaper som nu efterfrågas i allt större utsträckning är inte längre desamma som förut.

Ledare som har förmågan att se sina medarbetare, vara stöttande och hjälpa de att utvecklas ligger högt upp på önskelistan. Man efterfrågar även ledare som själva vågar visa sårbarhet och erkänna att man trots sin position, erfarenhet och kunskap inte är perfekt. Något som för bara några år sedan troligtvis var helt otänkbart för många. Detta ger oss hopp om vittnar om att fler därute delar de värderingar vi håller högt.

När vi nu kliver in i julhelgerna vill vi uppmana dig att prioritera tid för återhämtning och glädje. Passa på att nyttja dessa dagar av ledighet till att försöka varva ner, samla energi och ägna dig åt sådant du mår bra av. Vare sig det är med ett sällskapsspel, en fängslande roman eller ett uppfriskande kallbad. Försök bortse från alla måsten och fokusera i stället på det som är ett måste för dig och ditt välmående. För när du mår bra, smittar det av sig till andra. Och först då kan du inspirera, engagera vara en förebild på riktigt.

Med denna julhälsning vill vi på Michaël Berglund tacka för alla de relationer vi fått utveckla och fördjupa under året. Tack för alla möten och inspirerande samtal vi fått dela med er och för det förtroende ni givit oss.

Låt oss fortsätta inspireras av varandras mod, mänsklighet och värme.

God jul och gott nytt år önskar vännerna på Michaël Berglund.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.