En sommarhälsning från Michaël Berglund

publicerad 2 juli 2024

För många av oss innebär sommaren några välbehövliga veckor av vila och återhämtning från arbetet. En chans att varva ner, njuta av ledigheten och fylla på med ny energi.

För dig som har en ledarroll är återhämtning extra viktigt. Att ta vara på semestern och ge dig själv tid att vila och ladda batterierna är inte bara en investering i ditt eget välmående, utan även för människorna i din omgivning.

Koppla av genom att koppla bort

I dagens ständigt uppkopplade värld är vi mer eller mindre konstant nåbara och tillgängliga. Det kan därför vara svårt att helt koppla bort arbetet. Därför utmanar vi dig att lägga ifrån dig jobbtelefonen och stänga ner mailen under semestern. Även om det bara är för en kort stund så är det viktigt att skapa, och ta sig tid, för ledighet och vila. Om du inte kan koppla bort arbetet helt kan du schemalägga en stund under dagen då du tillåter dig själv att göra en kort check-in.  Därefter lägger du ifrån dig telefonen och återgår till att vara i nuet, utan att låta tankarna kretsa kring arbetsrelaterade måsten.

Skapa tid för reflektion

Använd semestern för att ge dig själv tid för reflektion. Passa på att reflektera över din tillvaro och ditt mående. Vad är du stolt över? Vad vill du utveckla? Hur kan du nå dina mål? Att ge dig själv tid för reflektion gör dig inte bara till en bättre person, utan också till en bättre ledare och förebild. Genom att förstå dig själv och dina behov och hur du uppfattas av andra kan du bli bättre på att använda dina styrkor och lära dig hantera dina svagheter. Självinsikt kommer inte automatiskt i takt med att vi blir äldre och mer erfarna. Det är en lärandeprocess som kräver ständig reflektion och eftertänksamhet.

Fortsätt vara nyfiken

Semestern är en perfekt tid att fylla på med ny inspiration genom att fördjupa dig i något som intresserar dig lite extra. Oavsett om det är relevant för din yrkesprofession eller ej så är nya kunskaper och perspektiv ofta en viktig källa till inspiration och ny energi. Så fortsätt vara nyfiken, lära dig nya saker, gå utanför din bekvämlighetszon och testa nya aktiviteter. Att våga testa nya saker kan leda till oväntade upptäckter och nya färdigheter, och ofta inser du att du klarar av mycket mer än vad du tror.

Hitta din perfekta semesterbalans: varva vila med aktiviteter

Den mentala återhämtningen blir oftast bäst om du varvar vila med olika aktiviteter och äventyr. Du vet bäst vad som ger dig lugn och ro, och vilka aktiviteter som fyller dig med energi. Så försök att skapa en mix av de båda under semestern. Kom ihåg att semestern är din tid att koppla av och ladda batterierna. Så se till att göra det på ditt eget sätt och i din egen takt genom att hitta din perfekta semesterbalans.

En sommar att minnas

Vi önskar dig en fantastisk sommar fylld med både upplevelser och tid för reflektion. Njut av din ledighet, blanda självreflektion och vila med fysisk aktivitet och socialt umgänge. Och våga gå utanför din bekvämlighetszon.

Vi på Michaël Berglund vill även rikta ett stort tack till alla vi fått möjlighet att samarbeta med och lära känna under året. Tack för fina samarbeten och för det förtroende ni ger oss.

Vi ser fram emot att träffas igen i höst.

Varma sommarhälsningar,
Vännerna på Michaël Berglund

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.