Humana är vinnare av AllBrightpriset

publicerad 10 dec. 2018

– Vi inom Humana är stolta men inte nöjda. Som en av Sveriges största privata arbetsgivare vill vi givetvis också vara en av de allra bästa. Då krävs det att man tar jämställdhet och andra inkluderingsfrågor på allvar, säger Humanas vd Rasmus Nerman.

Efter vinsten av fjolårets Allbrightpris har jämställdhetsarbetet inom Humana inte trappats ned – företaget har istället lagt i en ännu högre växel. Utöver jämställdhet arbetar företaget för inkludering ur ett bredare perspektiv, och arbetar aktivt för att inkludera människor ur alla samhällsgrupper.
– Juryn reagerade specifikt på att Humana även ställer mångfaldskrav på sina externa leverantörer. De agerar därmed ledstjärna för både sin bransch och näringslivet i stort, säger Amanda Lundeteg, vd på Allbright.

Samtliga bolag på Allbrights jämställda börslista, 47 stycken, nominerades till första steget i prisprocessen. Av dessa svarade 19 bolags medarbetare och vd:ar på en enkätundersökning med frågor om allt från arbetsmiljö till upplevelser av diskriminering.
– Vi har aldrig tidigare haft ett mer gediget material, något som gjort urvalet desto svårare. Det är tydligt tecken på att allt fler bolag ser jämställdhet som strategiskt prioriterad fråga, säger Lundeteg.

Läs hela pressmeddelandet här.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.