Michaël Berglund Executive Search välkomnar AllBrights granskning av mångfaldsarbetet inom branschen

publicerad 5 feb. 2024

Idag släppte AllBright sin rapport Rekryteringsbolagen – näringslivets grindvakter, som visar hur Executive Search-branschen arbetar för att bidra till mångfald på ledande positioner. Resultatet visar att det finns mycket kvar att göra och förbättra. Vi ser det som vårt ansvar att samarbeta med våra uppdragsgivare för att driva en positiv förändring i denna fråga. Allt fler av våra uppdragsgivare inser vikten av mångfald och vill aktivt arbeta för att förbättra sin representation. Vi är glada att kunna erbjuda dem vårt stöd och expertis i dessa frågor.

Att arbeta för att främja mångfald är inte bara kritiskt för vår bransch, utan för hela samhället. I AllBrights rapport framkommer att Executive Search-branschen behöver bli bättre på att säkerställa en representativ och inkluderande rekryteringsprocess. Det är därför av yttersta vikt att dessa frågor uppmärksammas och tas på allvar.

På Michaël Berglund har vi sedan 2001 arbetat dedikerat för att nå en jämn könsfördelning i våra rekryteringar. Ett beslut som initierades på ägarnivå och är en grundläggande del i vår värderingsgrund. Sedan 2001 har vi årligen gjort mätningar av andelen kvinnor i våra tillsättningar och vi har sett en positiv utveckling över tid. Vår senaste mätning visar att vi under 2022 rekryterat 47% kvinnor till fasta positioner och 60% kvinnor till styrelseuppdrag. Något vi är mycket stolta över.

Vi strävar efter att ständigt förbättra representationen av kandidater med olika etnicitet och utländsk bakgrund i våra rekryteringsprocesser. Vi kan se att vi har gjort stora framsteg, men vi har fortsatt arbete att göra. Det är vårt ansvar att alltid tillhandahålla ett så bra och representativt kandidatunderlag som möjligt i våra rekryteringsuppdrag. När vi gör det blir det lätt för våra uppdragsgivare att fatta rationella beslut och välja den bästa kandidaten oavsett kön, etnicitet, utländsk bakgrund eller ålder.

Vi behöver fortsätta denna viktiga diskussion tillsammans med våra branschkollegor och uppdragsgivare för att tillsammans hitta nya arbetssätt som kan bidra till större mångfald på ledande positioner.

Carina Thorén
Michaël Berglund Executive Search


Läs hela AllBrights granskning här.

Dela artikeln:

Kontakt

Carina Thorén
Managing Director Executive Search · Partnercarina.thoren@michaelberglund.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.