Michaël Berglund samlar erbjudandet till styrelser och företagsledningar

publicerad 1 sep. 2023

Vi fortsätter att utvecklas. Nu genom att förena våra tjänster inom styrelsearbete och ledarskap. Verksamheten inom Board Value fusioneras med Leadership Acceleration under det nya gemensamma namnet Michaël Berglund Board & Leadership Services. Vd blir Patrik Peter.

Vi ser att både styrelser och företagsledningar ställer högre krav på sig själva och parallellt också ett ökat intresse hos dem att utvecklas. Genom förändringen samlar och stärker vi vårt erbjudande till styrelser och företagsledningar, säger Michaëla Berglund som är vd för Michaël Berglund Group.

Michaël Berglund Board & Leadership Services lanseras den 1 september 2023.

Michaël Berglund Board & Leadership Services är en samarbetspartner som bidrar med kunskap, insikt och inspiration för ett gott ledarskap samt ett tryggt och innovativt Corporate Governance-arbete. Tjänsterna sträcker sig från styrelseutbildningar och styrelseutvärderingar till utveckling av ledningsgrupper och ledarskapsrådgivning.

Vi hjälper styrelser, ledningsgrupper och seniora ledare att nå sina mål, att utvecklas och att bidra till en bättre morgondag för oss alla. Att få vara en engagerad sparringpartner och ett nära bollplank till dessa ledare är enormt givande, säger Patrik Peter som blir vd för Michaël Berglund Board & Leadership Services.

Patrik Peter arbetar på Michaël Berglund sedan 2018 och agerar ledarskapsrådgivare till vd:ar, styrelser och andra ledande beslutsfattare. Han har över nio års erfarenhet av rekrytering till styrelser och företagsledningar, ledarskapsbedömningar och organisationsutveckling. Tidigare har Patrik bland annat jobbat som kommunikationsdirektör på Migrationsverket, ansvarig för medierelationer på Säkerhetspolisen och stabschef på Svenska Institutet. Han har även arbetat som nyhets- och samhällsjournalist, bland annat på Sveriges Radio, SVT och TV4. Patrik Peter har ingått i såväl strategiska ledningsgrupper som operativa ledningsteam.

Michaël Berglund grundades 1985 och har sedan dess utvecklats till att bli ett av Sveriges ledande företag inom rekrytering till företagsledningar och styrelser samt inom styrelsetjänster. Vi erbjuder även interim management och ledarskapsutveckling samt ledarskapsbedömning.

Michaël Berglund Group består av Michaël Berglund Executive Search, Michaël Berglund Interim Effect och Michaël Berglund Board & Leadership Services. Systerbolag är Dmatch och Human Core.

Dela artikeln:

Kontakt

Patrik Peter
Managing Director Board & Leadership Services · Partnerpatrik.peter@michaelberglund.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.