Pär Christiansen utses till ny ekonomi- och finansdirektör för Scandic Hotels Group

Pär Christiansen utses till ny ekonomi- och finansdirektör för Scandic Hotels Group

publicerad 17 jan. 2024

Pär Christiansen utses till ny ekonomi- och finansdirektör för Scandic Hotels Group där han kommer ingå i koncernledningen. Pär tillträder rollen den 1 mars.

Pär har en lång erfarenhet av att leda finansiella, strategiska och operativa funktioner i stora internationella bolag. Han kommer senast från rollen som Group CFO på Euroflorist och har tidigare haft roller som Finansdirektör på Clas Ohlson och GANT samt ledande roller på Transcom, MTR och SAS.

”Jag ser fram emot att välkomna Pär till Scandic och koncernledningen. Med sin gedigna erfarenhet som CFO i flera internationella bolag kommer Pärs kompetens vara oerhört värdefull i expansionsresan framåt”, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef för Scandic Hotels Group.

”Jag ser fram emot att börja på Scandic och bidra till den fortsatta resan. Bolaget har gjort en fantastisk återhämtning och är väl positionerat inför framtiden. Med en stark finansiell position och ett ledande varumärke finns det stora möjligheter framåt”, säger Pär Christiansen.

Till Pressmeddelandet.

Foto: Scandic


Om Scandic Hotels Group
Scandic är det största hotellföretaget i Norden med ett nätverk av omkring 280 hotell och 58 000 hotellrum i drift och under utveckling på över 130 destinationer. Scandic är ledande när det kommer till att integrera hållbarhet inom alla områden och dess prisbelönta koncept inom tillgänglighet säkerställer att Scandic är till för alla. Väl omtyckt av gäster och medarbetare är Scandic Friends Nordens största lojalitetsprogram inom hotellbranschen och företaget en av de mest attraktiva arbetsgivarna i regionen. Scandic är noterat på Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com

Dela artikeln:

Kontakt

Carina Thorén
Managing Director Executive Search · Partnercarina.thoren@michaelberglund.se
Nusin Cilgin Björklund
Partnernusin.cilgin@michaelberglund.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.