Kontakt
UNHCR, Ukraina

UNHCR för Ukraina – Årets julgåva

publicerad 15 dec. 2022

Julen är en tid som många av oss förknippar med värme, glädje och gemenskap.

Men inför julhelgen i år är det extra tydligt att verkligheten ser olika ut. Runt om i världen pågår väpnade konflikter som förstör livet för miljontals människor. I Ukraina pågår ett brutalt krig som splittrar familjer och som tvingar människor på flykt. Det ryska angreppet dödar och skadar oskyldiga – liv slås i spillror.

Vi på Michaël Berglund har därför valt att skänka pengar till Ukraina via FN:s flyktingorgan UNHCR. Ett blygsamt bidrag med tanke på det enorma behov av hjälp som finns. Särskilt nu i vinter med kyla, is och snö. Men även mindre insatser kan ha betydelse. Speciellt om vi är många som bidrar.

Den brutala attacken på Ukraina påminner oss om vilken avgörande betydelse som ledarskap har. Det kan vara skillnaden mellan liv och död. Den nuvarande ryska ledningen visar att ett destruktivt och auktoritärt ledarskap kan leda till katastrof och mänskligt lidande.

Den påminner oss också om att inte ta saker för givna. Att känna tacksamhet för fred, frihet och möjligheten att få delta i demokratiska val. Och att känna tacksamhet för andra människors omtanke, stöd och empati.

Tack till UNHCR och alla andra hjälporganisationer som försöker göra livet något lättare för människor i Ukraina och i andra konflikter!

Vill du eller ditt företag också ge en julgåva till UNCHR, ge ditt stöd via Sverige för UNCHR.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.