Valberedningens förslag till förändringar i Axfoods styrelse

publicerad 14 jan. 2021

Vi har hjälpt valberedningen i börsnoterade Axfood i dess arbete med att ta fram förslag på ny styrelseledamot.

Till stämman i mars 2021 föreslår valberedningen att Peter Ruzicka väljs in som ledamot i Axfoods styrelse. Gratulerar till nomineringen, Peter!

Peter Ruzicka är född 1964, innehar en MBA från Norska Handelshögskolan och har mer än tjugo års erfarenhet av ledande roller på flera stora bolag inom dagligvaror och detaljhandel. Han var vd och koncernchef för Orkla ASA mellan 2014 och 2019 och dessförinnan bland annat vd för norska investmentbolaget Canica AS och vice vd för ICA.

Peter Ruzicka har en flerårig erfarenhet från ett antal styrelseuppdrag och är för närvarande ordförande i det börsnoterade smyckesbolaget Pandora och styrelseledamot i fastighetsbolagen AKA och Aspelin Ramm Gruppen.

Stort tack för förtroendet och för ett mycket gott samarbete, Caroline Berg och den övriga valberedningen; Martin GärtnerSussi Kvart och Jan Särlvik!

I Axfood ingår WillysHemköp, Tempo, Handlar’n, Axfood Snabbgross, DagabMat.seMiddagsfrid och Urban Deli samt delägda apohem.se och EuroCash Food AB. Koncernen har drygt 10 000 medarbetare och en omsättning på ca 50 miljarder SEK.

 

Läs hela pressmeddelandet här!

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.