Vän med sin personlighet

publicerad 13 feb. 2019

Vän med sin personlighet

Varje vecka har jag en mängd möten med personer som coachas, går mentorsprogram, kunder eller kandidater som hoppas på ett nytt jobb. Jag testar, intervjuar, gör case, resonerar och försöker förstå hur personen mitt emot mig tänker och fungerar. Häromveckan var det en person hos mig som fick mig att konstatera ”du är god vän med din personlighet”. Det var en av hennes stora styrkor.

Motsatsen innebär nämligen att man ständigt kritiserar och korrigerar sig själv vilket absolut har ett värde ibland men någonstans måste vi också försonas med hur vi fungerar och göra det bästa av våra förutsättningar. Släppa perfektionismen och våga visa vilka vi är. Våga tala om vad vi är bra på men också våga erkänna vad vi behöver hjälp med för att lyckas. Alla vill ha medarbetare som säger som det är och inte försöker sopa misstag och surdegar under mattan. Då måste deras chefer våga göra detsamma.

Signerat Cecilia Tunberger, affärsområdeschef Assessment & Development

Läs mer om våra tjänster här.

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.