Vi växer

publicerad 16 okt. 2020

Andreas Viefhaus blir ny Executive Search-konsult på Michaël Berglund AB. Han har 25 års erfarenhet som ledare, de senaste fem åren som vd för den nordiska verksamheten på AB Electrolux.

Michaël Berglund AB stärker sitt erbjudande med styrelsetjänster och Executive Search genom att rekrytera Andreas Viefhaus. Han har de senaste sex åren arbetat inom AB Electrolux på seniora chefsposter. Närmast som General Manager för den nordiska marknaden med vitvaror, dammsugare och mindre hushållsmaskiner med ca 500 medarbetare samt varit chef för koncernens egna butikskedja Electrolux Home. Dessförinnan som Vice President Customer Care & Aftersales för verksamheten inom vitvaror i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Vi är mycket glada över att Andreas har valt att fortsätta sin karriär hos oss. Hans vinnande personlighet och långa erfarenhet som nyckelperson i ledningsgrupp kommer att tillföra mycket, säger Michaëla Berglund som är vd för Michaël Berglund AB.

Andreas har även arbetat inom drivmedelsektorn och inom retail. På Preem Sverige arbetade han bland annat som vice vd och marknads- och försäljningsdirektör. På Henkel var Andreas marknadsdirektör för Norden. Andreas Viefhaus är ursprungligen från Tyskland och inledde sin yrkesbana i Düsseldorf. Han har motsvarande en civilekonomexamen från universitet i Mannheim.

Jag är ödmjuk över att få ingå i ett av de bästa rekryteringsföretagen i Sverige. Många av oss har upplevt bra ledare och dåliga chefer. Nu ser jag fram emot att få hjälpa våra kunder med att hitta de bästa ledarna, säger Andreas Viefhaus.

Andreas Viefhaus börjar på Michaël Berglund AB den 1 november 2020.

Michaël Berglund AB grundades 1985 och har sedan dess utvecklats till att bli ett av Sveriges ledande företag inom rekrytering till företagsledningar och styrelser, ledarskapsrådgivning och styrelsetjänster. Vi erbjuder även utveckling och utbildning inom styrelsearbete, företagsledning och ledarskap.

 

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.