Henri Caddeo ny CIO på SJ

publicerad 28 maj 2024

Vi har haft den stora äran att få hjälpa SJ med tillsättning av en ny Chief Information Officer – stort grattis Henri Caddeo! Henri tillträder rollen i november 2024.

Henri innehar idag rollen som Chief Technology och Product Officer på TV4 och har lång erfarenhet från ledande befattningar från bolag som Telenor, Ericsson och Com Hem.

“Det känns otroligt bra att äntligen ha landat i Henri som CIO för SJ. Jag vågar påstå att det här jobbet är ett av de mest kvalificerade och komplexa uppdragen man kan ha som CIO i Sverige. Henris uppdrag kommer vara att både strategiskt och operativt utveckla SJs IT-verksamhet med fokus på innovation, operationell effektivitet och IT-säkerhet”, säger SJs vd och koncernchef Monica Lingegård.

“För mig känns det oerhört spännande att få vara del av denna resa samt en viss stolthet att få äran att tillsammans med alla SJs medarbetare vara med att utveckla en verksamhet som har ett så pass viktigt syfte för oss alla”, säger Henri.

Läs hela pressmeddelandet här.


Om SJ

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Share article:

Kontakt

Joakim Säll
Group CEO · Senior Partnerjoakim.sall@michaelberglund.se
Nusin Cilgin Björklund
Partnernusin.cilgin@michaelberglund.se

Sign up for our newsletter

Get the latest news on leadership, board engagement and career development. You’ll find out about our publicly advertised jobs and upcoming leadership courses, and get invitations to seminars and events you won’t want to miss.