Omfamna misslyckanden och vänd utmaningar till möjligheter

publicerad 13 feb. 2024

Utmaningar kan många gånger kännas överväldigande. Att kliva ut ur sin komfortzon är nödvändigt för att utvecklas som människa, både privat och professionellt. Om du istället för att se en utmaning som ett skrämmande och obehagligt hinder väljer att omfamna de utmaningar du ställs inför och se dem som möjligheter, kommer du snabbt inse att du kommer kunna ta dig över hindret. Och kanske till och med lyckas utvecklas och lära dig något på vägen. Det du behöver för att komma dit är ofta en knuff i rätt riktning, och ett strukturerat angreppsätt kring hur du ska tänka.

Så vänder du utmaningar till möjligheter, och blir en bättre ledare på vägen

Att kunna vända utmaningar till möjligheter är inte bara viktigt för din egen personliga utveckling, utan även när det kommer till hur du som ledare påverkar ditt team och dina kollegor. Genom att fortsätta utvecklas, lära nytt och växa din kunskap kommer du samtidigt inspirera dina medarbetare att göra detsamma. Det är en win-win situation. Och det är när du utmanar dig själv och kliver utanför det du är trygg i som du testas på riktigt, och dina sanna ledarskapskvalitéer verkligen träder fram.

Utmaningar gör oss till bättre ledare, och människor generellt. Om du ges de rätta verktygen för att hantera en utmaning kommer du med största sannolikhet känna att den är mer hanterbar nästa gång du står inför en liknande situation.

5 tips på hur du vänder utmaningar till möjligheter:

  1. Sätt tydliga mål: Definiera vad du vill uppnå och varför det är viktigt.
  2. Planera en strategi: Identifiera de steg du behöver ta för att uppnå målet.
  3. Förbered dig på de hinder som kan komma din väg: Genom att förutse och förbereda dig på de potentiella problem som kan uppstå längs vägen, kan du även utforma en strategi för hur du kan hantera dem.
  4. Ha en positiv attityd: Din inställning påverkar dig och dina möjligheter att lyckas långt mer än du tror. Så försök att bekämpa de negativa tankarna och fokusera på hur du kan komma fram till lösningar.
  5. Lär dig av dina misstag: Var inte rädd för att misslyckas, se det istället som en möjlighet att lära och växa.

I tillägg till tipsen anser vi att det finns ytterligare två egenskaper som kan vara avgörande för att lyckas; nyfikenhet och mod. Genom att vara nyfiken på att lära nytt, ta in nya infallsvinklar och sanningar kommer du kunna utvecklas till att bli ännu bättre i ditt ledarskap. För att kunna nå dit krävs dock en stor dos mod – detta då du kanske kommer behöva erkänna för dig själv och för andra att det du tidigare trott på nu visar sig vara fel.

Använd tipsen för din egen personliga utveckling, och för dina medarbetares

En annan viktig sak att komma ihåg är att ingen någonsin är fullärd. Även om du redan använder dig av tipsen ovan så är inte det per automatik ett recept för att lyckas. Du kommer inte vara fullfjädrad och besitta alla de egenskaper och kompetenser du önskar bara för att du har en tydlig struktur att arbeta på. Det du däremot med största sannolikhet kommer ha är rätt förutsättningar och potential för att lyckas.

Och det är just det – att se potentialen och möjligheterna i människor – som vi på Michaël Berglund har gjort till vårt yttersta uppdrag. För det är när rätt personer är på rätt plats som du och din organisation kan göra skillnad på riktigt. Självklart kan man inte enkom utgå från potential. Men vi hävdar att det är de bolag som vågar ge sina medarbetare, befintliga som nya, chanser att växa och utvecklas som kan göra en otrolig resa tillsammans.

Vi frågade vår koncernchef Joakim Säll hur han ser på det livslånga lärandet och den resa man som ledare vandrar:

”Jag har aldrig tagit ett jobb som jag varit säker på att jag skulle klara av. Men jag har klarat av det, och det är så jag lärt mig och utvecklats under min karriär. Jag har alltid utmanat mig själv och har haft turen att ha folk runtomkring mig som tror på mig och ser min potential. På samma sätt som mina före detta och nuvarande chefer haft en tro på mig, så hoppas – och tror jag – att jag lyckats nyckla upp potentialen hos mina medarbetare under åren”.

Joakim Säll, CEO Michaël Berglund Group

Styrkan i att vara medveten om sina brister

Kom ihåg att ingen är perfekt. Som ledare har du säkert fått bekräftelse på att du är bra på det du gör. Men det är minst lika viktigt att vara medveten om dina egna brister och svagheter. Det gör dig till en bättre ledare och hjälper dig att skapa ett starkare team.

Är du nyfiken på att utveckla ditt eget ledarskap, eller vill du säkerställa att teamet har rätt förutsättningar och kompetens? Vi på Michaël Berglund hjälper dig att hitta, utveckla och utbilda de bästa ledarna för att ta ditt företag till nästa nivå. Kontakta oss idag, och låt oss tillsammans utforska hur vi kan hjälpa dig nå dina mål!

Share article:

Kontakt

Joakim Säll
Group CEO · Senior Partnerjoakim.sall@michaelberglund.se
Carina Thorén
Managing Director Executive Search · Partnercarina.thoren@michaelberglund.se
Patrik Peter
Managing Director Board & Leadership Services · Partnerpatrik.peter@michaelberglund.se
Björn Ulfberg
Managing Director Interim Effect · Partnerbjorn.ulfberg@michaelberglund.se

Sign up for our newsletter

Get the latest news on leadership, board engagement and career development. You’ll find out about our publicly advertised jobs and upcoming leadership courses, and get invitations to seminars and events you won’t want to miss.