En sommarhälsning

publicerad 11 juli 2023

Sommaren har sen någon månad tillbaka gjort en storartad entré och bjudit på högsommarvärme runtom i landet. Vid veckans slut kliver många av oss in i några veckors efterlängtad semester.  

Men semestertider förknippas inte bara med ett pirr i kroppen och en känsla av lycka och eufori över att äntligen få koppla bort och koppla av. Ibland kan känslan som uppstår vara raka motsatsen och framkalla en negativ stress.  

En stress över att man inte gjort några särskilda planer, eller bokat in några resor. En stress över att inte hinna klart med jobbet innan semestern och då även över det jobb som ligger och väntar på en när man kommer tillbaka från sin ledighet. En stress över att semestern inte ska leva upp till förväntningarna eller att pengarna inte ska räcka till.  

Vi vill därför påminna dig om att inte glömma bort vad semestern är till för. I slutändan handlar det om att du ska göra saker som du mår bra av, får energi av och som hjälper dig att stressa ner och åter finna ro. 

Så unna dig en härlig picknick i en solig park, eller njut av sol och bad i havet eller i en lugn sjö. Ge dig ut på en båttur och segla mot horisonten, eller pröva fiskelyckan från bryggan. Ta en långsam promenad längs stranden och lyssna på vågornas brus. Gå på fest, bjud in till middag och umgås och skapa minnen med dina nära och kära.

Oavsett vad du väljer att göra under din semester är det viktigt att komma ihåg att också ge dig själv dagarna då ingenting är planerat, dagarna då du bara kan vara och låta tiden försvinna. Ge dig själv en sommar fylld av upplevelser, men glöm inte bort att ge dig själv tid för reflektion.  

Ha kul och ta inte dig själv, eller semestern, på för stort allvar. När du gjort allt, eller inget, av det du hade planerat så finns vi här när du kommer tillbaka. 

Stort tack till alla vi fått möjlighet att arbeta med och lära känna under våren, gamla som nya bekantskaper. Tack för fina samarbeten och för det förtroende ni ger oss.

Vi på Michaël Berglund önskar dig en riktigt härlig sommar! 

Dela artikeln:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.