Kontakt
BOARD VALUE

Driv hållbarhet från styrelserummet – ESG för styrelser

Driv hållbarhet från styrelserummet – ESG för styrelser

Hållbarhet på styrelseagendan bör vara en självklarhet. Ny lagstiftning träder i kraft inom kort. Då gäller det att vara informerad och veta hur ni som styrelse ska förhålla er till dessa på bästa sätt. Vi hjälper dig att integrera hållbarhet i styrelsearbetet!

Om utbildningen

Visste du att hållbarhetsinformation från och med 2023 kan bli kurspåverkande? Visste du att styrelsen har ett personligt ansvar för hållbarhetsinformationen som publiceras? 

EU har lanserat ett ambitiöst regleringspaket som ämnar skapa transparent och jämförbarhet samt styra kapitalet mot hållbara investeringar. Två av regleringarna som har trätt i kraft är Sustainable Finance Disclosure Regulation för finansmarknadsaktörer och EU Taxonomin. För börsbolagen väntar även Coporate Sustainability reporting Directive (CSRD) från och med 2024, med en infasning på 5 år.

Detta ställer högre krav på styrelsen som nu blir tillsynsansvarig för hållbarhetsinformationen och bör därför ha den kompetens som krävs för att kunna skriva under och godkänna rapporter, analyser och riskprocesser. 

Vem riktar sig utbildningen till?

Utbildningen riktar sig till dig som blivande eller innevarande styrelseledamot och som vill förstå vad som krävs av dig som ledamot, styrelsens förändrade roll, vilka lagstiftningar som är viktiga att ha koll på samt vad som bör finnas på styrelseagendan redan i höst.

Anmäl er till vår styrelseutbildning ”Driv hållbarhet från styrelserummet – ESG för styrelser” den 5 december som vi arrangerar tillsammans med Ethos, Nordens ledande managementkonsultföretag med specialisering på hållbarhet. 

ESG-utbildning innehåll:

  • Introduktion till hållbarhet
  • Hållbarhet i världen EU och i Sverige
  • Standarder och regelverk
  • Styrelsens roll och ansvar kopplat till de nya kraven
  • Förberedelse för de kommande kraven

Mat & lokal

Utbildningen tar plats i ljusa, fräscha lokaler och inleds med en god, enklare frukost och mellan utbildningspassen kan du ta del av en generös lunch och eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär.

Upplägg för utbildningen

Utbildningen pågår under en heldag där du som deltagare får chans att lyssna till innehållsrika och inspirerande föreläsningar i ämnet varvat med uppgifter och diskussioner och erfarenhetsutbyte er deltagare emellan.

Diplomering

Efter avslutat program erhålls ett fysiskt och digitalt diplom som ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden. Efter avslutad utbildning blir du även automatiskt en del av Michaël Berglunds Board Network, där du kommer att bjudas in till exklusiva nätverksträffar.

Driv hållbarhet från styrelserummet – ESG för styrelser

Längd

1 dag

Plats

Centrala Stockholm

Språk

Svenska

avgift

15 900 kr ex moms. I priset ingår utbildningsmaterial, luncher och middagar.

Kommande utbildningstillfällen

5 dec 2023 – 5 dec 2023

Kontakt oss gärna om du vill veta mer.

Föreläsare

Malin Lindfors Speace
Föreläsare

Malin Lindfors Speace är grundare av och vd för Ethos, ett managementkonsultbolag med specialisering på hållbarhet. Malin har arbetat med hållbarhet sedan 1994 och besitter djupgående och bred kompetens över alla hållbarhetsområden: mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och anti-korruption. På Ethos är hon rådgivare åt några av Nordens största bolag och finansmarknadsaktörer kopplat till det förändrade ansvaret hos ledning och styrelse för hållbarhetsrelaterade frågor. Med bakgrund av hennes expertis är hon en välkänd föreläsare och moderator. Hon pratar ofta om EU-lagstiftning såsom CSRD, SFDR och EU Taxonomin på scener i Sverige och globalt. Malin har en master i Responsibility in Business Practice från University of Bath, är GRI certified trainer, sitter i GRI Stakeholder Council samt innehar en SA8000 lead auditor licens.

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.