Styrelseutbidlnignar & Styrelsetjänster

Effektivt styrelsearbete för stiftelser

Effektivt styrelsearbete för stiftelser

Hur bör styrelsearbetet fungera i en stiftelse? Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot i en stiftelse?
Styrelseutbildningen Effektivt styrelsearbete för stiftelser är unik i sitt slag.

Om utbildningen

Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot i en stiftelse? Hur bör styrelsearbetet fungera i en stiftelse? Var går gränsen mellan styrelsen och den operativa verksamheten?

Styrelseutbildningen Effektivt styrelsearbete för stiftelser är unik i Sverige.

Under en innehållsrik heldag där du får en grundlig genomgång av juridiken och ekonomin som hör till styrelsearbetet i stiftelser. Vidare får ni ta del av gästföreläsare som delar med sig av sina erfarenheter och råd för styrelsearbete i stiftelser. Dagen avslutas med en diplomering där du får med dig ett diplom – ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden.

Vem riktar sig utbildningen till?

Effektivt styrelsearbete för stiftelser är för dig som är styrelseledamot eller styrelseordförande i en stiftelse, alternativt aspirerar att bli det en dag.

Du kommer också ha nytta av styrelseutbildningen om du planerar att starta en stiftelse eller på annat vis kommer i kontakt med stiftelser.

Som alumn från Michaël Berglunds styrelseutbildningar/styrelseprogram har du 15 % rabatt.

Vad kan du förvänta dig av utbildningen?

Här får du en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot i en stiftelse, styrelsen ansvar, hur styrelsearbetet bör utformas och de juridiska aspekterna som måste beaktas. Ämnen som kommer behandlas är bland annat: styrelsens ansvar och arbetsuppgifter, krav på styrelsens ledamöter, arbetsordning arbetsåret, kapitalförvaltning och placeringspolicy, myndighetstillsyn, juridik för stiftelser, ordförandes roll.

Vilka håller i utbildningen?

Utbildningen leds av Fredrik Awerstedt, jurist, Caroline Nykvist, jurist och Gustaf Axelsson, senior rådgivare. Alla tre kommer från Handelsbanken, Private Banking Foundation. Samt av Nina Axelsson, Program Director på Michaël Berglund Board & Leadership Services.

Vad säger tidigare deltagare om utbildningen?

“Väl avvägt innehåll och kompetenta föreläsare. Tillvaratog gruppens erfarenheter och tog sig tid att besvara frågor på ett pedagogiskt sätt.”

“Bra! Väldigt proffsiga föreläsare som var kunniga i ämnet.”

“Jag tycker att det var mycket intressant och givande. Det var mycket väl förberett och bra logistik under hela dagen. Sedan är det alltid trevligt med fina lokaler”

Utbildningens innehåll

  • Stiftelselagen, GDPR och andra regler
  • Individuellt ansvar i styrelsen
  • Övervakande myndigheter
  • Kapitalförvaltning och placeringspolicy
  • Praktiskt styrelsearbete för stiftelser

Mat och lokal

Utbildningen bedrivs i ljusa, fräscha lokaler och mellan programpunkterna bjuds det på gott förmiddagsfika följt av en lunch och eftermiddagsfika.

Diplomerin och styrelsenätverk

Efter avslutad utbildning erhålls ett fysiskt och digitalt diplom som ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden.

Efter styrelseprogrammet blir du automatiskt en del av vårt styrelsenätverk Michaël Berglund Board Network – vårt alumninätverk som samlar fler än 2 500 ledare från stora, medelstora och mindre företag/organisationer. Genom våra olika nätverksträffar får du möjlighet att förkovra dig ytterligare, utbyta erfarenheter med både nya och erfarna styrelsearbetare samt skapa kontakter för framtida styrelseuppdrag.

För frågor och mer information om utbildningen, varmt välkommen att kontakta oss!

Effektivt styrelsearbete för stiftelser

LÄNGD

1 dag

PLATS

Strandvägen 5B, centrala Stockholm

SPRÅK

Svenska

DELTAGARE

Max. 14 personer

AVGIFT

15 900 kr ex moms. I priset ingår utbildningsmaterial och lunch. OBS! Som alumn från Michaël Berglunds styrelseutbildningar/styrelseprogram har du 15 % rabatt.

KOMMANDE UTBILDNINGSTILLFÄLLEN

19 mar 2024 - 19 mar 2024

Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

 

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.