Kontakt
BOARD VALUE

Effektivt styrelsearbete för stiftelser

Effektivt styrelsearbete för stiftelser

Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot i en stiftelse? Hur bör styrelsearbetet ledas och var går gränsen mellan styrelsen och den operativa verksamheten?

Två kvinnor på styrelseutbildning för stiftelser

Om utbildningen

Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot i en stiftelse? Hur bör styrelsearbetet ledas och var går gränsen mellan styrelsen och den operativa verksamheten?

Utbildningen hålls under en innehållsrik heldag där du får en grundlig genomgång av juridiken och ekonomin som hör till styrelsearbetet i stiftelser. Vidare får ni ta del av en gästföreläsare som delar med sig av sina erfarenheter och råd för styrelsearbete i stiftelser. Dagen avslutas med en diplomering där du får med dig ett diplom – ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden.

Vem riktar sig utbildningen till?

Den här utbildningen vänder sig till dig som är styrelseledamot idag, eller till dig som är på väg mot ett styrelseuppdrag i en stiftelse. Du kommer också ha nytta av utbildningen om du planerar att starta en stiftelse, del av en ledningsgrupp eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete i stiftelser.

Styrelsearbete för stiftelser är utbildningen för dig som är styrelseledamot, styrelseordförande i en stiftelse eller aspirerar att bli det en dag.

Vad kan du förvänta dig av utbildningen?

Här får du en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot i en stiftelse, styrelsen ansvar, hur styrelsearbetet bör utformas och de juridiska aspekterna som måste beaktas. Ämnen som kommer behandlas är bland annat: styrelsens ansvar och arbetsuppgifter, krav på styrelsens ledamöter, arbetsordning arbetsåret, kapitalförvaltning och placeringspolicy, myndighetstillsyn, juridik för stiftelser, ordförandes roll.

Vilka håller i utbildningen?

Utbildningen leds av Fredrik Awerstedt, jurist, Caroline Nykvist, jurist och Gustaf Axelsson, senior rådgivare. Alla tre kommer från Handelsbanken, Private Banking Foundation. Nina Axelsson, Program Director på Michaël Berglund Board & Leadership Services.

Vad säger tidigare deltagare om utbildningen?

“Väl avvägt innehåll och kompetenta föreläsare. Tillvaratog gruppens erfarenheter och tog sig tid att besvara frågor på ett pedagogiskt sätt.”

“Bra! Väldigt proffsiga föreläsare som var kunniga i ämnet.”

“Jag tycker att det var mycket intressant och givande. Det var mycket väl förberett och bra logistik under hela dagen. Sedan är det alltid trevligt med fina lokaler”

Utbildningens innehåll

  • Stiftelselagen, GDPR och andra regler
  • Individuellt ansvar i styrelsen
  • Övervakande myndigheter
  • Kapitalförvaltning och placeringspolicy
  • Praktiskt styrelsearbete

Mat och lokal

Utbildningen bedrivs i ljusa, fräscha lokaler och mellan programpunkterna bjuds det på gott förmiddagsfika följt av en lunch och eftermiddagsfika.

Diplomering

Efter avslutad utbildning erhålls ett fysiskt och digitalt diplom som ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden.

Efter avslutad utbildning blir du även automatiskt en del av Michaël Berglunds Board Network, där du kommer att bjudas in till nätverksträffar med olika teman.

För frågor och mer information om utbildningen, varmt välkommen att kontakta oss!

Effektivt styrelsearbete för stiftelser

Längd

1 dag

Plats

Strandvägen 5B, Stockholm

Språk

Svenska

avgift

15 900 kr ex moms. I priset ingår utbildningsmaterial och lunch.

Kommande utbildningstillfällen

19 mar 2024 – 19 mar 2024

Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

 

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev är till för dig som är intresserad av ledarskap, styrelsearbete och karriärutveckling. Här berättar vi också om våra publika rekryteringsuppdrag, kommande utbildningar och bjuder in till intressanta seminarier och evenemang.